Waarom zou ik een lening op afbetaling nodig hebben?

 

Bent u op zoek naar een lening voor een bepaald project? Een wagen kopen, nieuwe meubels voor uw woning, of simpel weg geldreserve nodig? Bij ons kan u terecht voor een lening op afbetaling.

Wat is een lening op afbetaling?

  • Een lening op afbetaling is een lening die u in verschillende termijnen terugbetaalt. De keuze van looptijd en de rentevoet van de lening zijn heel belangrijk.

 Wat zijn de elementen waarop ik moet letten bij een lening op afbetaling?

  •  De looptijd: be├»nvloedt sterk uw budget. Hoe korter de looptijd, hoe hoger uw maandelijkse afbetaling en hoe langer de looptijd, hoe lager uw maandelijkse afbetaling. Met een korte looptijd zal het totaal terug te betalen bedrag kleiner zijn dan met een langere looptijd.
  • De rentevoet: hoe hoger de rentevoet of liever JKP (Jaarlijks Kosten Percentage) hoe groter het totaal terug te betalen bedrag.

 Welke looptijd kies ik het best?

 De keuze van de looptijd zal veel afhangen van het termijn waarin u uw lening wenst terug te betalen. Wenst u sneller terug betalen? Dan gaat u eerder een korte looptijd kiezen. De maandelijkse afbetaling zal hoger zijn. Heeft u liever kleinere maandelijkse afbetaling? Dan zal u eerder een langere looptijd verkiezen.

 Vraag een offerte.

Let op, geld lenen kost ook geld.